BEZGLUTEN - Směs MIX BREAD - na chléb a pizzu, bez lepku 500g ct8
Více informací
Informace
Informace
BREAD MIX - směs na chléb a pizzu, bez lepku
Složení: kukuřičný škrob, bezlepková celozrnná ovesná mouka 6%, rýžová mouka, zahušťovadla: xantanová guma, hydroxypropylmethylcelulóza, vláknina Psyllium.
Vhodné pro lidi, kteří netolerují lepek.
Bezlepková směs na pečení chleba a pizzy Bread Mix je vynikající produkt, který dobře funguje v kuchyni lidí s bezlepkovou dietou. Zahrnuje celozrnnou ovesnou mouku, kukuřičný škrob a rýžovou mouku. Díky vhodně zvoleným poměrům si chlebová směs zachovává vlastnosti charakteristické pro pšeničnou mouku, včetně její plasticity. Tento jedinečný recept bez konzervantů a zvýrazňovačů vám umožní plně si vychutnat chuť křupavého chleba a zároveň se postarat o vaše zdraví. Naše bezlepková chlebová směs je vhodná také pro pizzy, které budou perfektní jak pro příležitostné párty, tak pro návštěvu přátel nebo rodiny. Ready Bread Mix je velmi efektivní produkt. Jedno balení stačí k upečení dvou bochníků chleba nebo čtyř velkých pizz. Je také velmi snadno použitelný. K přípravě těsta na pečení stačí přidat špetku soli, trochu olivového oleje, droždí, čajovou lžičku cukru a vlažnou vodu. Je třeba respektovat následující proporce:
Na 100 gramů směsi se spotřebuje 100 ml vody
na 500 gramů směsi asi 15 gramů čerstvých droždí
na 500 gramů směsi je potřeba 7 gramů sušených droždí
Měření bezlepkové směsi chleba jsou orientační.
Směs pro bezlepkový chléb a pizzu má vyvážené složení, které usnadňuje přípravu a zkracuje čas strávený v kuchyni. Pečení domácího chleba je nyní ještě jednodušší a naše hotová směs na chleba je zodpovědná za jemnou chuť a správnou strukturu.
Nutriční hodnota:
Energetická hodnota: 1488 kJ / 351 kcal
Tuk: 0,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy: 82 g
z toho cukry: <1,0 g
Vláknina: 3,5 g
Bílkoviny: 1,9 g
Sůl: 0,058 g
Čistá hmotnost - 500 g
Doba použitelnosti - 10 měsíců
RECEPTY:
chléb
500 g chleba Mix BEZ LEPKU
1 a 1/3 lžičky soli (10 g)
1 lžíce cukru (15 g)
500 ml vlažné vody
15 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného droždí
3 lžíce oleje + na mazání
Nalijte směs, sůl, cukr do misky a promíchejte. Hněteme těsto na hladkou hmotu ručně nebo hnětačem, postupně přidáváme vodu s rozpuštěným čerstvým droždím a nakonec nalijeme olej. Pokud používáte suché droždí, přidejte přímo do směsi. Těsto dáme do formy vymazané olejem (28 x 9 cm), vyrovnáme ji, zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, aby po dobu asi 45 minut zdvojnásobila svůj objem. Předehřejte troubu na 200 ° C s nádobou s vodou na dně. Těsto jemně potřete olejem, vložte do trouby a pečte asi 50 minut (bez horkého vzduchu). Po upečení vyjměte chléb z formy, ochlaďte ho a přikryjte.
Chléb v domácí pekárně - pečte na programu asi 3,5 hodiny
Pizza
250 g chleba Mix BEZ LEPKU
¾ čajové lžičky soli (5 g)
½ lžíce cukru (7 g)
200 ml vlažné vody
10 g čerstvého droždí nebo 5 g sušeného droždí
2 lžíce oleje
Nalijte směs, sůl, cukr do misky a promíchejte. Hněteme těsto na hladkou hmotu ručně nebo hnětačem, postupně přidáváme vodu s rozpuštěným čerstvým droždí a nakonec nalijeme olej. Pokud používáte suché droždí, přidejte přímo do směsi. Těsto zakryjte látkou a odložte na teplé místo, aby se jeho objem po dobu asi 30 minut zdvojnásobil. Těsto rozválte nebo naolejovanými rukama vytvarujte do tenkého koláče, přidejte své oblíbené přísady a pečte asi 30 minut při 200 ° C (bez horkého vzduchu).