Loading...

Bezlepkové griliášky

Bezlepkové griliášky

Máte chuť připravit něco sladkého, ale pečení není Vaší silnou stránkou? Výborné dezerty se dají vytvořit i bez pečení. Jedním z nich jsou griliášky. Pokud jim budete věnovat trochu času, úspěch je zaručen.

Ingredience:

  • 200 g krystalového cukru
  • 250 g másla
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (přibližně 400 g)
  • 200 g namletých ořechů
  • Bezlepkové oplatky

 

Postup:

  1. Nejprve začneme s přípravou karamelu. Do vyššího hrnce nasypeme cukr, který zkaramelizujeme při nižší teplotě. Ke konci přípravy karamelu mícháme, dokud se nerozpustí všechny hrudky cukru.
  2. Po několika částech do karamelu přimícháme máslo a potom kondenzované mléko. Aby se nám karamel nesrazil, je důležité dát si pozor, aby máslo i mléko měly pokojovou teplotu a vkládali jsme je do karamelu postupně. Nakonec přimícháme namleté ořechy a hrnec sundáme z ohně. 
  3. Karamelovou náplň začneme rovnoměrně natírat na oplatky, které na sebe navrstvíme. S náplní pracujeme co nejrychleji, aby nevychladla a neztuhla. Griliášky přiklopíme plechem a zatížené je necháme v chladničce spojit do druhého dne.
  4. Druhý den vroubkovaným nožem nejprve odřežeme okraje a zbytek nakrájíme na požadované tvary. Podle chuti je můžeme ozdobit nebo namočit v čokoládě. Přejeme dobrou chuť.

 

Ingredience z e-shopu

Skladem
Počet ks v kartónu: 10
81,97 Kč 585,50 Kč/kg

Štítky:

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 773 655 773
Pište
poradna a objednávky
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů