Loading...

Bezlepkové vegan lasagne

Bezlepkové vegan lasagne

Ingredience:

  • 400 ml sójového mléka 
  • těstoviny na lasagne SEITZ
  • 320 g bazalkového tofu
  • 80 g čerstvého listového špenátu
  • 2 polévkové lžíce bezlepkové mouky
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 konzerva nasekaných rajčat
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička soli
  • pepř
  • 1,5 čajové lžičky třtinového cukru
  • 10-15 lístků čerstvé bazalky

 

Postup:

  1. Tofu, česnek a cibuli nakrájíme. Opečeme na polovině množství olivového oleje, přidáme rajčata z konzervy, protlak, sůl, pepř podle chuti a trochu třtinového cukru. Vše povaříme na mírném ohni přibližně 5-10 minut. Odstavíme a přidáme listový špenát.
  2. Připravíme bešamel. V hrnci rozehřejeme zbytek olivového oleje. Přidáme mouku a zlehka osmahneme. Zalejeme trochou sójového mléka, mícháme dokud se nevytvoří směs bez hrudek a dolejeme zbytek mléka. Za stálého míchání vaříme, dokud bešamel nezhoustne (přibližně 10 minut). Dochutíme špetkou soli a pepře.
  3. Těstoviny vrstvíme s tofu směsí, bazalkou a bešamelem do zapékací mísy. Pečeme při 175 °C přibližně 40 minut.

 

Štítky:

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 773 655 773
Pište
poradna a objednávky
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů