Gnocchi s žampiony a kadeřávkem
Patří již gnocchi mezi vaše oblíbená jídla a chcete si je doma připravit na nový způsob? Jejich příprava je snadná a rychlá, proto jsou ideálním jídlem, když zrovna pospícháme nebo se nechceme zdržovat zdlouhavým vařením.
Ingredience:
- 2 balíčky gnocchi
- 4 listy kadeřávku
- 8 ks žampionů
- 100 g slaniny
- parmezán na posypání
- olivový olej
- sůl
Postup:
- Žampiony si nakrájíme na měsíčky. Z kadeřávku odstraníme tvrdý střed a nakrájíme na kostky nebo nudličky.
- V pánvi si rozpálíme několik kapek olivového oleje, na kterém osmahneme slaninu dozlatova. Po osmahnutí slaninu sundáme z pánve a po vychladnutí ji nakrájíme na kousky.
- Na výpeku ze slaniny orestujeme dozlatova žampiony, které si podle chuti osolíme. Když nám začnou zlátnout, přidáme nakrájený kadeřávek, který necháme zavadnout.
- Gnocchi si uvaříme podle návodu na obalu.
- Do pánve s kadeřávkem a žampiony přidáme slaninu, gnocchi a promícháme.
- Hotové jídlo servírujeme s nastrouhaným parmezánem.