Pizza PROVENCE s lilkem, bez lepku
Ingredience:
- 2x Schär Pizza Base - korpus bez lepku
- 1 lilek
- 1 velké rajče
- 1 polévková lžíce Provensálského koření
- 40 g černých oliv
- 3 sušená rajčata namočená v oleji
- 3 listy bazalky
- 1 stroužek česneku
- Olivový olej
- Černý pepř a sůl
Postup:
- Lilek vložte do nádoby vhodné pro mikrovlnné trouby, přikryjte ji a vařte na plný výkon po dobu 20 minut (pokud nemáte mikrovlnnou troubu, lze připravit v troubě při 180°C po dobu 50 minut). Oloupejte lilek a nakrájejte ho na proužky.
- Během vaření lilku vložte 3 lžíce olivového oleje do misky a mírně ji zahřejte. Sejměte z ohně a přidejte Provensálské koření. Nechejte 15 minut stát.
- Nakrájejte vypeckované olivy na kolečka. Sušená rajčata nakrájejte na tenké proužky. Nasekejte lístky bazalky a stroužek česneku. Smíchejte olivy, rajčatové proužky, listy bazalky, stroužek česneku a 3-4 polévkové lžíce oleje a rozmixujte tyčovým mixérem do husté pasty.
- Nalijte olej s Provensálským kořením na bezlepkový základ pizzy a na něj položte plátky rajčat a lilku. Nakonec přidejte pastu z oliv a dochuťte. Pečte v troubě po dobu 8 - 10 minut při teplotě 210°C (dokud nebude těsto na pizzu křupavé). Podávejte teplé.
Přejeme dobrou chuť!
Ingredience z e-shopu
Štítky: