Loading...

Chléb bílý

Chléb bílý

Ingredience:

Receptura na světlý chléb

Směs Jizerka 500 g, voda 350 ml, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min. stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.

Receptura na sladké těsto: tlačené koláče

Směs Jizerka 200 g, cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g, sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 100 ml, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min. odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.

Značky:

Certifikáty a podobné dokumenty na stiahnutie
Nakupujte veľmi rýchlo podľa kategórií, výrobcov alebo diét
Tovar vám doručíme až k vašim dverám alebo na zberné miesto
Každý týždeň nové recepty na spestrenie vášho jedálnička
Sledujte nás
Zavolajte na
+420 773 655 773
Kontakt
rady a príkazy
Odosielanie noviniek na e-mail

Zaregistrovaním súhlasíte s tým, že spracovanie osobných údajov