Loading...

Tipyna vaření a pečení

Vaření přináší radost a vlastnoručně upečený chléb, či koláče  představují teplo domova.  

Použití čerstvých  a přirozeně bezlepkových surovin je zárukou bezvadného výsledku. 

Zdravé a nepříliš drahé pokrmy můžete pro své milé  a v neposlední řadě i pro sebe připravit  svýma vlastníma rukama.

 

Dříve než začnete - přečtěte si pozorně recept a připravte si všechny suroviny v naváženém množství.

Čerstvé přísady jako mléko, vejce, máslo, margarín, jogurt atd. mají mít pokojovou teplotu, proto je alespoň půl hodiny předem vyjměte z lednice.

Pro přípravu křehkého těsta nebo slaného koláče se naopak používají suroviny vychlazené.

Pokud není v receptu uvedeno jinak, předehřejte troubu na potřebnou teplotu.

Při pečení chleba se doporučuje postavit do trouby nádobu s trochou vody, aby vznikala pára.

Sušené droždí je aktivní droždí, které můžete vmíchat přímo do mouky. Čerstvé droždí je naopak potřeba rozpustit se lžičkou cukru ve sklenici do poloviny naplněné vlažnou vodou a teprve poté přidat do mouky.

Práci zjednoduší hnětač těsta nebo ruční šlehač. Pokud tyto kuchyňské pomocníky nemáte, je zapotřebí „síly a trpělivosti“, abyste těsto zpracovali do hladké a rovnoměrné konzistence.

Těsto na chléb a kynuté těsto doporučujeme po dobu kynutí přikrýt utěrkou, aby bylo chráněno před průvanem a nevysychalo na povrchu, což by zabránilo vykynutí.

Chcete-li vyzkoušet, jestli už je koláč dopečený, otevřete troubu až před koncem doby pečení a do těsta zapíchněte špejli, na které už nesmí po vytažení ulpívat těsto.

 

Hodně úspěchů a – hlavně – dobrou chuť!

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 773 655 773
Pište
poradna a objednávky
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů