Čokoládové suflé
Ingredience:
- 25 g světlé mouky, bez lepku
- 125 g čokolády na vaření
- 125 g másla
- 2 vejce
- 3 žloutky
- 60 g cukru
- Máslo na vymazání
- práškový cukr na ozdobu
Příprava:
- Předehřejte troubu na 190 ° C (horní / dolní teplo).
- Roztavte čokoládu a máslo ve vodní lázni.
- Mezitím rozšlehejte vejce se žloutky a cukrem.
- Žloutky s cukrem smíchejte s moukou, rozpuštěnou čokoládou a dobře promíchejte.
- Vymažte hrníčky máslem. Formy naplňte přibližně do ⅔.
- Pečte v troubě asi 15 minut, dokud není povrch pevný, ale vnitřek je stále tekutý. Vyjměte z trouby, posypejte cukrem a ihned podávejte.
Štítky: