Ingredience:
Omáčka:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 celer
- šťáva z ½ pomeranče
- 425 g rajčat
- 2 čajové lžičky koření (oregano, rozmarýn, tymián)
- 1-2 lžička javorového sirupu
- sůl a pepř
Příprava:
- Oloupejte mrkev a cibuli, umyjte a očistěte celer. Nakrájejte na malé kostky. Nakrájená rajčata jemně nasekejte. Vytlačte šťávu z poloviny pomeranče.
- Cibuli nakrájejte a na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibulku restujte do zlatova. Následně snižte teplotu a přidejte rajčata, kostky zeleniny a přiveďte směs k varu. Vařte tak dlouho, dokud nebudou rajčata měkká a nevytvoří se hustá omáčka.
- Nakonec přidejte pomerančové šťávy a bylinek. Omáčku nechte asi 10 minut při nízké teplotě vařit.
- Mezitím si uvařte nudle v osolené vodě.
- Omáčku ochuťte javorovým sirupem, solí a pepřem podle chuti a podáváme s nudlemi.