Domácí toast
Ingredience:
Toastový chléb vlastní:
- ½ kostky kvasnice nebo 7 g sušeného droždí
- 5 lžic vody
- 5 g cukru
- 300 ml vlažného mléka
- 400 g univerzální světlá mouka (nebo podobnou mouku či směs)
- 3 vejce (L)
- 10 g soli
- 1,5 lžíce ovocného octa
- přibližně 2 lžičky oleje
Příprava vlastního toustového chleba:
- V šálku smíchejte droždí s cukrem a 5 polévkovými lžícemi vody a nechte 10 minut kynout.
- Smíchejte všechny ingredience s kváskem a poté hněte po dobu 3 minut.
- Formu na toustový chléb vymažte olejem a přidejte těsto. Vyhlaďte povrch a potřete olejem. Zakryjte potravinou folií po dobu 45 minut.
- Předehřejte troubu na 210 ° C (horní / dolní teplo).
- Odstraňte fólii a pečte ve spodní třetině trouby po dobu 10 minut. Následně snižte teplotu na 190 ° C a pečte dalších 35 minut.
- Vyjměte formu z trouby a nechte chléb zcela vychladnout na mřížce ve formě.
Ingredience z e-shopu
Štítky: