Minestrone se špeclemi
Ingredience:
- 100 g SEITZ těstoviny špecle
- 2 cibule
- 1 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 200 g zelených fazolí
- 2 celery
- 250-300 g rajčat
- oregano
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g kostek slaniny
- 1 polévková lžíce rajčatové pasty
- špetka cukru
- 1000 ml čirého zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- plátky parmazánu
Postup:
- Oloupejte cibuli, česnek, mrkev a fazole a nakrájejte na malé kostky.
- Vyčistěte celer a nakrájejte na tenké půlměsíce. Rajčata umyjte a nakrájejte na kousky.
- Rozpalte olej na pánvi a smažte kostky slaniny. Přidejte cibuli a česnek, smažte 2 minuty. Vmíchejte rajčatovou pastu a cukr a krátce restujte.
- Nalejte vývar a přiveďte k varu. Přidejte fazole a vařte 1 minutu. Přidejte celer, mrkev, rajčata a oregano. Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
- Mezitím uvařte nudle s velkým množstvím vroucí slané vody.
- Minestrone ochuťte solí a pepřem. Servírujte do hlubokého talíře, posypte parmezánem a podávejte.
Štítky: