Pizza 100x jinak, tentokrát od Bezglutenu a bez lepku
Ingredience:
- 250 g Směs univerzální mouky bez lepku
- 25 g kvasnic / 1/5 sáčku sušeného droždí
- špetka cukru
- špetka soli
- 125 g horké vody
- 1 polévková lžíce oleje
- ½ lžičky provensálského koření
Postup:
- Droždí smíchejte v šálku s cukrem a trochou vody a odložte na teplé místo.
- Přisypte mouku do mísy, přidejte sůl, olej a zbytek teplé vody.
- Těsto propracujte vložte na plech. Těsto potřete rajčatovým pyré, rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
- Na těsto přidáme ingredience podle chuti (šunka, žampiony, paprika, sýr ...).
- Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut při 180 ° C.
Přejeme dobrou chuť!
Ingredience z e-shopu
Štítky: