Loading...

Švestkový koláč s drobenkou

Švestkový koláč s drobenkou

Ingredience: 

Korpus

Náplň

  • 1 kg čerstvých švestek
  • 2 lžíce skořicového cukru
  • Drobenka
  • 100 g univerzální světlé mouky bez lepku
  • 75 g másla
  • 75 g cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 50 g mandlí, mleté

Postup:

Korpus:

  1. V míse smíchejte všechny ingredience kromě másla. Máslo si nakrájíme na kostičky. Postupně přidávejte do připravené směsi a vše mněte mezi prsty, dokud vám nevznikne těsto.
  2. Zabalte do potravinářské folie a nechte odpočinout cca 30 minut.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C (horní / dolní teplo).
  4. Mezitím si připravte ovoce. Omyté švestky nakrájejte na čtvrtky.

Drobenka:

  1. Smíchejte mouku, vanilkový cukr, sůl a mleté mandle. Máslo nakrájejte na kostičky a mezi prsty ho promněte s cukrem. Postupně přisypávejte moučnou směs a mněte mezi prsty, dokud nevznikne drobenka.
  2. Z pečícího papíru si vystřihněte kolečko podle obvodu formy, položte do formy a těsto přitlačte ke dnu formy. Klaďte švestky postupně dokola, od obvodu do středu a zasypte skořicovým cukrem. Nakonec koláč zasypte drobenkou. Vložte do trouby na cca 35 minut.
  3. Nechte koláč vychladnout, rozkrojte a ozdobte kopečkem studené smetany nebo vanilkové zmrzliny.

Štítky:

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 773 655 773
Pište
poradna a objednávky
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů