Tiger Nut čokoládové sušenky
Ingredience:
- 75 g jáhlové, nebo pohankové mouky
- 125 g rýžové mouky
- 150 g margarínu, pokojové teploty
- 75 g hnědého cukru
- 100 g čokolády
- 15 g kakaa na pečení
- 1 lžička soda
- 1 špetka soli
Příprava:
- Předehřejte troubu na 200 ° C (horní / dolní teplo).
- Smíchejte všechny ingredience. Těsto si propracujte na pomoučeném vále a vyválejte asi na centimetr tlustý váleček, který rozkrojte na kostičky. Z kostiček udělejte kuličky a paličkou na maso nebo vidličkou zmáčkněte.
- Uložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 180 °C, dokud sušenky nezačnou zlátnout. Čas pečení se tedy bude lišit podle velikosti jednotlivých sušenek (cca 15 minut).
- Opatrně vytáhněte sušenky a nechte vychladnout.
Štítky: