Loading...

Zapečené bezlepkové rigatoni s masem

Zapečené bezlepkové rigatoni s masem

Ingredience (4 porce):

  • 400 g bezlepkových Rigatoni SEITZ
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g pečené šunky
  • 250 g mletého masa, smíchané
  • olej na smažení
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 panák červeného vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 2 lžičky italských bylinek, nakrájených
  • 100 g hrášku
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • Sůl a pepř
  • 200 g strouhaného sýru
  • Nakrájené bylinky na posypání

Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky. Na trošce rozpáleného oleje opečeme mleté ​​maso, dokud se nezačne drobit. Krátce před koncem restování přidáme cibuli a šunku.
  2. Přidáme česnek a rajčatový protlak a krátce orestujeme. Nejprve zalijeme červeným vínem a poté zeleninovým vývarem. Zalijeme smetanou, přidáme italské bylinky a omáčku 10 minut provaříme.
  3. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C na horní/spodní ohřev.
  4. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Poté scedíme a důkladně propláchneme ve studené vodě, aby se dále nevařily.
  5. Těstoviny smícháme s omáčkou, hráškem a parmazánem a dáme do zapékací mísy. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě asi 25 minut, dokud sýr nezezlátne.
  6. Podáváme posypané nakrájenými bylinkami.

Štítky:

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 773 655 773
Pište
poradna a objednávky
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů