Ořechový chléb
Ingredience:
- 30 g chlebové mouky
- 150 g mletých slunečnicových semínek
- 100 g mletých mix ořechů (např. lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu)
- 100 g mletých mandlí
- lněné semínko, jemně nasekané
- 20 g psyllium
- 10 g chia semínek
- 1 lžička soli
- 4 polévkové lžíce kokosového oleje
- 60 g Tahini (sezamová pasta)
- 350 ml vlažné vody
Příprava:
- Smíchejte všechny suché ingredience dohromady. Přidejte zbývající ingredience a zamíchejte. Těsto nalejeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem. Nechte těsto odpočívat po dobu 2 hodin.
- Mezitím troubu předehřejte na 180 ° C horní / dolní teplo (160 ° C cirkulující vzduch).
- Chléb pečte ve spodní třetině asi 85 minut, dokud není povrch zlatavě hnědý.
- Nechte bochník vychladnout asi 15 minut, poté jej vyjměte a nechte zcela vychladnout.
TIP: Ořechový chléb skvěle chutná s rozmačkaným avokádem.
Ingredience z e-shopu
Štítky: