Špenátové bochánky PKU
Ingredience:
- 0,5 kg směsi mouky PKU
- 380 ml horké vody
- 2 polévkové lžíce oleje
- 20 g cukru
- 5 g soli
- 20 g droždí / 1/5 sáčku sušeného droždí
- 30 g čerstvého nebo zmrazeného špenátu
Postup:
- Do misky nalijte vodu, přidejte jemně nasekaný špenát, poté přidejte sůl, olej, mouku, cukr, a droždí.
- Všechny přísady důkladně promíchejte a ručně hněte, dokud nevytvoříte hladké těsto. Rozdělte těsto na 10-12 kusů a vložte na plech.
- Zakryjte utěrkou a odložte na teplé místo, dokud bochánky nenakynou.
- Bochánky potřete olejem a pečte 20-25 minut při 180 °C.
Ingredience z e-shopu
Štítky: